De motoren

De motoren

Al onze motoren beschikken over ABS en handvat verwarming

Suzuki SV650 (A)

Suzuki SV650 (A)

A -categorie, vanaf 21 jaar

Deze motor beschikt over 56 kW (76 PK) en weegt 197kg.

Het betreft een 2-cilinder motor, wat hem tot een zeer gebruiksvriendelijke motor maakt. Een echte allemans vriend. Sommige motorrijscholen maken gebruik van 4 cilinder motoren, omdat deze een soepeler motorkarakter zouden hebben. Deze gedachte is echter achterhaald. De nadelen die 2 cilinders vroeger hadden (bokkerig gedrag) zijn tegenwoordig opgelost. Hierdoor blijven juist de voordelen over, zoals een lager gewicht en slankere bouw van de motor.

Suzuki Gladius SV650 verlaagd

Suzuki Gladius SV650 (A verlaagd)

A -categorie, vanaf 21 jaar

Deze motor beschikt over 56 kW (76 PK) en weegt 205kg.

Deze motor is speciaal aangepast voor kleinere mensen (geschikt vanaf 1.52m). Door een verlaagd zadel en een verlagingsset kom je makkelijker met de voeten aan de grond, waardoor dit meer vertrouwen geeft. Deze motor is de voorganger van de Suzuki SV650 en heeft daardoor vrijwel hetzelfde motorblok en karaktereigenschappen.

Yamaha MT-03

Yamaha MT-03 (A2)

A2 categorie, vanaf 20 jaar

Deze motor beschikt over 31 kW (42 PK) en weegt 169 kg.

Voor het A2-rijbewijs gebruiken we een Yamaha MT-03. Dit is een zeer handelbare motor met een sportief uiterlijk. Dit model wordt dan ook volop geprezen in diverse motorbladen. 

Yamaha XMAX Automaat

Yamaha Xmax (A2 automaat)

A2 categorie, vanaf 20 jaar

Deze motor beschikt over 21 kW (28 PK) en weegt 180kg.

Wist je dat je motorscooter (automaat) rijbewijs halen makkelijker en goedkoper is dan het traditionele motorrijbewijs? Simpelweg omdat je niet hoeft te schakelen. Hierdoor heb je beduidend minder lessen nodig voor het onderdeel voertuigbeheersing. En met de opkomst van elektrische motoren en motoren met automatische versnellingsbak, is het goed om te weten, dat je een groot deel van dit soort motoren met je A2 automaat rijbewijs mag rijden.

 

Daarom beschikken we ook over een Yamaha Xmax. Deze motorscooter heeft kleine wielen en een laag zwaarte punt. Hierdoor is deze ook geschikt voor kleinere mensen. Het rijden op deze motorscooter is vergelijkbaar met het rijden op een 50 CC scooter, die je al vanaf 16 jaar mag besturen. De zithouding en manier van gewicht verplaatsing zijn namelijk hetzelfde.

Vraag een proefles aan!

Bel via 06-15693016

of stuur een bericht via onderstaand formulier

De kosten van een proefles bedragen €55

Interesse in introductieles

Bedankt voor je bericht!