top of page
De motoren

De motoren

Er zijn motoren beschikbaar voor (bijna) alle motorrijbewijs categorieën (A2, A en zelfs A2 automaat). Alle motoren beschikken over ABS en handvatverwarming.

Suzuki SV650 (A)

A rijbewijs, vanaf 21 jaar

De motor beschikt over 56 kW (76 PK) en weegt 197 kg

Het betreft een 2-cilinder motor, wat hem tot een zeer gebruiksvriendelijke motor maakt. Een echte allemansvriend. 

Sommige motorrijscholen maken gebruik van 4 cilinder motoren, omdat deze een soepeler motorkarakter zouden hebben. Deze gedachte is echter achterhaald. De nadelen die 2 cilinders vroeger hadden (bokkerig gedrag) zijn tegenwoordig opgelost. Hierdoor blijven juist de voordelen over, zoals een lage gewicht en slankere bouw van de motor. Dit maakt de motor toegankelijker voor meer mensen.

Suzuki Gladius SV650 (A verlaagd)

A rijbewijs, vanaf 21 jaar

De motor beschikt over 53 kW (71 PK) en weegt 205 kg

Deze motor is speciaal aangepast zodat ook kleinere mensen (geschikt vanaf 1.52m) hun motorrijbewijs kunnen behalen. Door een verlaagd zadel en een verlagingsset kom je makkelijker met de voeten aan de grond, waardoor dit meer vertrouwen geeft. Deze motor is de voorganger van de Suzuki SV650 en heeft daardoor vrijwel hetzelfde motorblok en karaktereigenschappen.

Yamaha MT-03 (A2)

A2 rijbewijs, vanaf 20 jaar

Deze motor beschikt over 31kW (42 PK) en weegt 169 kg

Voor het A2-rijbewijs gebruiken we ene Yamaha MT-03. Dit is een zeer handelbare motor met een sportief uiterlijk. Dit model wordt dan ook volop geprezen in diverse motorbladen.

Yamaha Xmax (A2 automaat)

A2 automaat rijbewijs, vanaf 20 jaar

Deze motor beschikt over 21 kW (28 PK) en weegt 180 kg

Wist je dat je automaat motorrijbewijs halen gemakkelijker en goedkoper is dan het traditionele motorrijbewijs? Simpelweg omdat je niet hoeft te schakelen. Hierdoor heb je beduidend minder motorrijlessen nodig voor het onderdeel voertuigbeheersing. En met de opkomst van elektrische motoren en motoren met automatische versnellingsbak, is het goed om te weten dat je een groot deel van dit soort motoren met je A2 automaat rijbewijs mag rijden.

Daarom beschikken we ook over een Yamaha Xmax. Deze motorscooter heeft kleine wielen en een laag zwaarte punt. Hierdoor is deze ook geschikt voor kleinere mensen. Het rijden op deze motorscooter is vergelijkbaar met het rijden op een 50 CC scooter, die je al vanaf 16 jaar mag besturen. De zithouding en manier van gewicht verplaatsing is namelijk hetzelfde. 

Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag. Ik werk bewust niet met lespakketten. In plaats daarvan wordt altijd gestart met een vrijblijvende proefles. Op basis daarvan krijg je een indicatie van het benodigde aantal motorrijlessen en de kosten die daarbij horen.

Nieuwsgierig geworden naar motorrijden en hoe ik je daarbij kan helpen?

Vraag dan meteen een proefles aan.

Bel via 06-15693016

of stuur een bericht via onderstaand formulier

De kosten van een proefles bedragen €55

Interesse in introductieles

Bedankt voor je bericht!

bottom of page